Om mig

Johanna Huss

Frilansande regissör, dramatiker, projektledare och producent.

Är sedan 2001 konstnärlig ledare för Enskedespelet.

Har under flera år arbetat som projektledare för olika deltagarkulturprojekt, bland annat projektet Araby Community Art för Regionteatern Blekinge Kronoberg och Stockholm Street Sports and Art i samarbete med Ytterstadssatsningen.

Har även arbetat som producent för bla Teater Tribunalen under tre år, 2005-2008. 

Var under åtta år föreståndare för scenkollot Granö Gård på Barnens Ö och har utöver det arbetat mycket med barn och ungdomar på olika sätt genom åren, både med scenkonst och som pedagog. Har bland annat arbetat som bildlärare och fritidspedagog med "stökiga" elever på skoldaghem i Tensta och Rinkeby, arbetat som, teaterpedagog för Enskedespelet och Araby Community Art, som kontaktperson åt olika tjejer med mer eller mindre trassliga familjeförhållanden samt som fritidsledare på olika fritidsgårdar, som kolloledare och projektledare för allehanda projekt inom kulturområdet.

Var tidigare ordförande för samarbetsorganisationen Fria scener och är starkt engagerad i barns, ungdomars och unga vuxnas eget engagemang och möjlighet att få ta plats och synas i det offentliga rummet och i kulturella samtal och sammanhang.


Jag pratar grafitti och Art of the street i P4 Kronoberg.

Jag pratar Enskedespel i P4 Stockholm.

johanna@johannahuss.se